Hultet Ranch

Hultet Ranch

Om Bloggen

Berättar hur det gick till då vi blev med Robot. Hur vi tänkte, planerade inför bygget, under bygget och när det äntligen blev klart...och hur det sedan fungerar för oss. Vill du vara med från början? Klicka på 1 under Kategorier.


Ny prislista Gårdsboden

Livet efter ByggetPosted by Lotta Gustafsson Thu, July 28, 2016 15:08:22


  • Comments(0)//www.hultet.com/#post98

Bönder = tiggare

Livet efter ByggetPosted by Lotta Gustafsson Tue, August 11, 2015 23:56:16
Håller på och ska lära mej göra äkta surdegsbröd, och råkade snubbla över bagaren Sébastien Boudet. Inte nog med att han har stor insikt om surdegsbakning, utan han har även förstått kärnan i Sveriges bönders problematik!

Han säger att "för 20 år sedan förvandlade vi bönderna till tiggare...de får inte betalt för sina varor utan måste gå till regeringen, till EU och tigga om pengar" (bidrag).
Ja, där slog han huvudet på spiken!

Vidare säger Boudet: "Det bästa man kan göra är att handla direkt från bonden, mjölnaren...direkt från producenten"!
Jaa...jag håller fullständigt med honom!

Kruxet är bara alla lagar och regler hindrar oss bönder från att sälja våra oprocessade livsmedel, direkt till konsumenten...som gör att våra fina livsmedel kostar mer än den mat som importeras till Sverige...medans mat som inte ens skulle vara lagligt producerad enligt Sveriges lagar, får utan problem säljas...bara den är importerad.
Visst är det märkligt?

Jag får sälja råmjölken gubevars...turligt nog för alla kalvdansvänner :-)
Konstigt nog får jag även baka bröd och sälja till mina kunder...bara jag har lite koll på renligheten hemma i köket :-)
Men jag får varken sälja, ELLER bjuda på ett glas kall mjölk, till de nybakta brödet...

Jag får inte heller gå ut i skogen, plocka Karl Johan svamp och torka den...för att sedan sälja den i vår gårdsbutik. Däremot får jag sälja svampen som den är...kanske full av mask...vad vet jag, då jag inte skurit i den och rensat den!

Ägg får vi, tack och lov, fortfarande sälja hemma på gården...men inte om äggen är tvättade!(här hade jag tänkt odla grönsaker för att sälja i gårdsbutiken...blev istället höns-spa!)

Och köttet...ja, bara det är slaktat och vaccpackat på godkänt slakteri/styckeri och vi har obruten kylkedja, så får vi sälja det i vår gårdsbutik.
De som kanske ryggar för priset på vårt kött ska komma ihåg, att jag kan berätta vad det är för djur köttet kommer ifrån, vad djuret ätit under sin livstid, om det har fått någon typ av medicin, att köttet är MÖRAT i 14 dagar...listan kan göras lång...vilken ICA-handlare kan svara på det?
Fast, handen på hjärtat...spelar det någon roll?

För våra kunder spelar det roll, eftersom de återkommer och köper våra ägg och vårt kött...och förhoppningsvis även vårt bröd vad det lider...bara jag får till den där surdegen!
Då kommer det även att finnas äkta surdegsbröd...ett riktigt nyttigt bröd, bakat under mina händer...ett bröd som (nästan) kommer direkt från producenten!


  • Comments(0)//www.hultet.com/#post97

Nu är det officiellt...

Livet efter ByggetPosted by Lotta Gustafsson Thu, April 02, 2015 23:06:19
...vår Gårdsbod har öppnat!

  • Comments(0)//www.hultet.com/#post96

Prislista på köttdetaljer i vår Gårdsbod

Livet efter ByggetPosted by Lotta Gustafsson Tue, February 03, 2015 23:42:59


  • Comments(1)//www.hultet.com/#post95

En Gårdsbod blir till

Livet efter ByggetPosted by Lotta Gustafsson Thu, January 15, 2015 23:37:06
Det kan väl inte ha undgått någon att mjölkbönderna i Sverige är minst sagt pressade...så nu bygger vi igen...en Gårdsbod!

Vi finns på Fejjan, besök oss gärna där...eller ännu hellre, i Gårdsboden!smiley

https://www.facebook.com/hultetranchgardsbod?ref=hl

  • Comments(3)//www.hultet.com/#post94

Äntligen!

Livet efter ByggetPosted by Lotta Gustafsson Fri, May 02, 2014 00:49:05
Efter typ 15 års "tjat" har jag fått tillstånd av Kjelle att få ha ett gäng pullor i sommar...hrmm...

Efter en del funderande började byggandet av ett sommarhönshus. Hade glömt hur fantastiskt roligt det är att bygga...har inte byggt något sedan vi byggde lösdriften till tanterna...inte ens funderat på att bygga om någon altan, vilket annars är mitt sommarnöje smiley

Efter knappt två veckors byggande, men mest intensivt letande efter virke och annat matnyttigt, står nu sommarhuset klart. Imorgon ska det flyttas med Avanten, om den nu orkar lyfta det! Kan väl uttrycka det såhär...huset kommer inte att blåsa ikull i första taget...

Planen är att pullorna ska jobba som trädgårdsmästare och utrota den eländiga kirskålen som varje sommar övertar mer och mer av maskrosmattan. Stoppas inte kirskålen av pullorna....ja, då är det bara att kasta in handduken och ge upp.Egen veranda, med skjutdörr
För kvällen ekande tomt, men i helgen väntas hyresgästerna anlända smiley

  • Comments(0)//www.hultet.com/#post93

Dags att backa bandet!

Livet efter ByggetPosted by Lotta Gustafsson Sun, February 02, 2014 12:51:47

Har bestämt mej för att hoppa av ekorrhjulet, som bara snurrar snabbare och snabbare, med galenskaper som basuneras ut och formligen stockas i halsen på mej. Så jag tänker backa bandet och återgå till en nivå som jag tror (och hoppas) är mer hållbar... Lyssnar man på alla experter så inser man att man gör alla möjliga fel...tänker förvisso fortsätta med det, och köra mitt eget race...men inte vara delaktig i övrigt. Rätt och slätt: Tack och adjö...om det blir något "på återseende"...det får framtiden utvisa.

I min värld, dvs uti Fuse, gör brudarna också upptäckter...ungkon Annie lyssnade på radion och upptäckte att det lät annorlunda (?)...hon stod och stirrade på radion vid Robbe... jag sa åt henne att sången var på finska...då tittade hon på mej med stora ögon, såg ut som ett stort frågetecken...sen vände hon blicken och fortsatte att stirra upp på radion. :-D

Stjärna, var i kalvningsboxen i väntans tider...min vana trogen spionerade jag på henne med webbkameran...satt och jobbade lite vid datorn och plötsligt hör jag ett skrapande ljud, så jag byter "flik" så jag kan kolla på kameran. Då ser jag en jättenos närgånget undersöka kamerans skyddsglas!

Stjärna stod länge och blängde misstänksamt upp mot "mej"...kanske kände hon sej iakttagen? ;-)

  • Comments(0)//www.hultet.com/#post92

Luftning av korumporna

Livet efter ByggetPosted by Lotta Gustafsson Thu, May 30, 2013 00:11:24

Så fick de galanta damerna komma sej ut...det är SKÖNT, även om själva betessläppet blir i helgen!

Den äldsta tanten, Grandiosa, skuttade så lagom smäckert, två-tre steg hon också, högdräktig som hon är!

Vill du se dem live, kolla på: http://www.youtube.com/watch?v=RxKpnM99VYw&feature=youtu.be

Väldigt mycket action var det, jämfört med tidigare år, då korna kommit ut en och en efter mjölkning i Robbe. Nu öppnade vi bara dörren och sen var det fritt fram!

Vackra Klara, som ska kalva om ca 2 veckor, står i skuggan och tycker att livet är rätt härligt!

Inne blev det rätt tomt...

  • Comments(0)//www.hultet.com/#post91
Next »