Hultet Ranch

Hultet Ranch

Om Bloggen

Berättar hur det gick till då vi blev med Robot. Hur vi tänkte, planerade inför bygget, under bygget och när det äntligen blev klart...och hur det sedan fungerar för oss. Vill du vara med från början? Klicka på 1 under Kategorier.


Pengar

4 Ångest eller ej?Posted by Lotta Gustafsson Mon, March 28, 2011 23:47:40

Okej...hela rasket beräknades till att kosta nånstans 7,3 miljoner. Inte småpengar direkt...inte för oss i alla fall. Var vi egentligen riktigt kloka?? Vad hade vi för alternativ?? Min man skulle fylla 50 och jag är "betydligt" yngre (brukar påpeka det så fort han börjar prata om "folk i VÅR ålder")...nåja, jag skulle fylla 40++...++...+, vilket faktiskt är hela 5 år mindre än 50!

Vi är båda lite skröpliga...min mans knän har tagit stryk av 30 års mjölkande och min rygg är inte riktigt i toppskick...så alternativet var att lägga ned om kanske 5 år...? Vilket inte egentligen var något alternativ...inte kan vi skicka korna om 5 år!! Nää, det var bara att bygga. Dryga 7 miljoner är inte kattskit...det är en massa pengar. Men i alla fall, korna får det BRA, vi får det definitivt bättre, med mindre "hand"mjölkning, vilket förhoppningsvis skulle lindra våra fysiska krämpor.

Dessutom skulle gården gå att sälja OM vi skulle vilja. En fin lösdrift med robot är betydligt mer attraktiv än en uppbunden ladugård.

Visst...lite tvivel måste man genomlida...men de blåste snabbt bort då vi våren 2010 började stöka upp ute på gården, där bygget snart skulle börja ta form. I mitten av april sattes den gamla ladan i brand.

En av katterna var illa till när elden tog fart, men hon hann ut ur ladan med all päls i behåll! 25 minuter sedan var ladan ett minne blott...här skulle det byggas!

  • Comments(0)//www.hultet.com/#post2