Hultet Ranch

Hultet Ranch

Om Bloggen

Berättar hur det gick till då vi blev med Robot. Hur vi tänkte, planerade inför bygget, under bygget och när det äntligen blev klart...och hur det sedan fungerar för oss. Vill du vara med från början? Klicka på 1 under Kategorier.


Nu kör vi så det ryker!

4 Nu börjas det!Posted by Lotta Gustafsson Tue, March 29, 2011 21:14:44

Vi hade fått klartecken från Länsstyrelsen ang förprövningen man behöver, kommunens miljökontor hade också gett sitt medgivande. Samtidigt som vi stökade runt på gården för att rensa upp och förbereda höll vi på och studerade inredning, gummimattor, madrasser...det var ganska hektiskt faktiskt. Men ROLIGT!

Mellan fönstren på den gamla ladugården, ska ingången till robotrummet bli. Men det är en massa gödsel och annan bråte som måste bort innan dess!

Den nya ladugården blir i anslutning till den gamla. Den vänstra väggen (man inte ser :) är den vägg som kommer att flyttas ut och ge plats åt sinkorna.

I slutet av april slet vi som galningar för att rensa upp...gamla balar skulle bort, bråthögen som skymtar längst ned till höger på bilden ovan, var taket på gamla urinbrunnen. Den skulle till hälften hamna i nya ladugården, så den var inte mycket att spara på!

Gödselplattan skulle rensas och tas bort för att vi skulle kunna börja med markplaneringen. Urinbrunnet fylldes igen med sand, för att inte ge vika, då grunden skulle börja gjutas.

Så plötsligt en dag, var en grävskopa hos oss! Nu var vi igång!

Det började snabbt hända saker...ser faktiskt riktigt prydligt ut! smiley

  • Comments(0)//www.hultet.com/#post3