Hultet Ranch

Hultet Ranch

Om Bloggen

Berättar hur det gick till då vi blev med Robot. Hur vi tänkte, planerade inför bygget, under bygget och när det äntligen blev klart...och hur det sedan fungerar för oss. Vill du vara med från början? Klicka på 1 under Kategorier.


Nu blir det reklamfilm!

10 InredningenPosted by Lotta Gustafsson Sun, April 03, 2011 15:54:54

Nää, skojar bara…ingen reklamfilm, men jag måste få säja hur OTROLIGT nöjda vi är med LRS Agri, med inredningen, liggbåsen, madrasserna, ja faktiskt alltihop… och montören PEDER är en klippa!

Jag hade kollat igenom mängder av olika liggbåsavskiljare samt en del madrasser. Det fanns massor av modeller jag absolut INTE ville ha, ett fåtal som var intressanta…närmare bestämt två, varav den ena var Edmonton hos LRS Agri. Problemet var bara att jag skulle vilja ha den lite högre. Men vi kan göra den högre, det är inga problem, fick jag till svar av säljaren Bo. Åh, tänkte vi…detta bådar gott! Sen var det madrassen som vi ville ha tjockare än de 4 cm Bo hade att erbjuda. Efter en dags funderande hade Bo hittat den madrass vi ville ha, fast 5 cm tjock! Samma tillverkare (Cow-shopping), men tillverkad för ekologiska bönder i Danmark. Då var det inte så mycket att fundera på. Hur många tillverkare är beredda att göra om sin inredning/produkt som kunden vill ha den? Jag vet att det finns en i alla fall. Skulle dessutom vilja påstå att Edmonton är en av de bästa liggbåsen på marknaden, kanske t.o.m den bästa, så vitt jag kan bedöma.

Olga vaknade till när jag skulle ta kort av hennes sovställning

Vi tog hjälp av LRS med att montera allt också, trodde oss inte ha tid mitt i sommaren att hinna med det. LRS är väldigt bra att ha och göra med, och montören Peder är en pärla! Vi ville ha en del speciallösningar i ladugården, det är nog ofta det blir så tror jag. I alla fall så beskrev jag för Peder hur jag ville ha det…och Peder, han klurade lite och sedan fixade han det precis som jag ville ha det! Fantastiskt! Vi är hur nöjda som helst med inredningen, madrassen och alla specialgrejor som Peder grejat. Och korna, ja…de njuter i sina långa, rymliga bås. Visst, de skiter en del på båspallen, men man ska ju ändå skrapa bort mjölken de läcker, så jag tycker inte det gör något. Huvudsaken är att korna ligger bra, inte får skavsår, att de kan lägga/ställa sej obehindrat och inte fastnar. Vi satte även nackbommen på 170 cm istället för rek. 165 cm. Man måste bygga efter den största ko man har...och vår största ko skulle inte ligga bra i ett kortare bås.

Vår största dam, Kicki. Här ligger hon i sinkoavdelningen eftersom hon har semester från mjölkproduktion. Båset är 130 cm brett men hon fyller upp det med råge

Är lite skavd på hasen, men hon var det redan när vi flyttade in i ladugården i höstas

Nedan följer några andra stilstudier:

Bra början...alla ligger med baken bakåt smiley

Stjärna sover som en stock...det fladdrar både här och där på henne och tur är väl det! Man skulle kunna tro att hon har dött!

Nina har varit brunstig hela natten och måste ta igen sej en stund

Kicki har lagt ut sina långa, smala spiror för lite avkoppling under arbetet

Ladugårdens mest upptagna arbetsplats...på just den här platsen hinner man knappt skrapa och ströa, det är alltid någon som ligger här! Denna gång var Skrållan först...Stjärwan får vänta

Olivia försöker få Skrållan att flytta sej, kör med utstirrningstaktik och diskreta lägga huvudet på den andra-vinkar, men det fungerar inte. Olivia tittar på mej och tycker att jag ska se till att Skrållan flyttar sej. Olivia ligger gärna här, brukar lägga upp ena benet mot inredningen som om hon luftar det stora juvret hon har.

Stjärna (som står) gillar att ta hand om andra, tvättar dem gärna både här och där

Kicki är nytvättad och fin, skönt var det visst också

  • Comments(10)//www.hultet.com/#post9