Hultet Ranch

Hultet Ranch

Om Bloggen

Berättar hur det gick till då vi blev med Robot. Hur vi tänkte, planerade inför bygget, under bygget och när det äntligen blev klart...och hur det sedan fungerar för oss. Vill du vara med från början? Klicka på 1 under Kategorier.


Mjölkkornas dag?

Livet efter ByggetPosted by Lotta Gustafsson Wed, March 07, 2012 23:07:15

Har funderat lite mer idag...vem är det egentligen som jobbar hårdast och har högst krav på sej, i lagår´n? Bonden eller korna? Borde det inte införas en Mjölkkornas dag...också?

Korna förväntas vara i topptrim 7 dar i veckan, producera på topp hela tiden. Hon ska stoppa i sej enorma mängder grovfoder, äta upp sitt tilldelade kraftfoder, dricka uppemot 100 l vatten, kanske mer om det är varmt ute. Varje tugga grovfoder hon äter, ska hon idissla x antal gånger, för att bearbeta gräset och efter en lång procedur i den komplicerade "kistan" blir det mjölk. (Okej...detdär var aningen förenklat!)

Damerna sover inte många timmar per dygn, trots att de ligger... Nää, de jobbar som bäst när de ligger ned...och tur är väl det! Men man kan inte vara på topp alla dagar, man måste få ta igen sej emellanåt och hämta nya krafter.

Idag har brudarna här hemma tagit det lite lugnt...(då blir jag orolig att de är sjuka, börjar fara runt med termometern och tempa dem.) Kanske var inte grovfodret lika gott som igår, kanske är de bara lite sega, jag vet inte...

Nu var det dock inte alla brudar som tog det lugnt...Sally, som tillhör det yngre gardet, försökte få igång någon...i sina "upplivarförsök" tog hon i så hon körde ikull! Jag skrattade lite åt henne, för hon såg aningen förvånad ut, när frambenen försvann för henne! Kanske var det därför hon lite senare försökte mucka med min spånkärra?

Sen kom Emma och hakade på...Spånkärran kan man i princip aldrig lämna obevakad...inte om man vill behålla den på alla fyra hjulen med spånet i behåll! När de inte fick ge sej på spånkärran så började de med "vem är starkast-leken"...öga mot öga och panna mot panna. Tänkte jag skulle fota dem "in action", men då blev det plötsligt intressantare att kolla vad jag höll på med.

Sally (brukar ha "sängkammarblick"), nu med oskyldig uppsyn

Emma, den andra "kombattanten"

Sen kom förstås Diana, som alltid kommer och kollar när det händer något...

Diana...vars motto är alltid redo!

Zira, hon stod lugnt i "stridens hetta"...vet inte ens om hon tog notis om småbrudarnas "fajt"...hon är inte den som jagar upp sej i onödan...om hon inte blir förnärmad. Vilket hon blev för ett tag sen...en av "småttingarna" gav sej på henne i ett ögonblick av dålig balans eller nåt, så Zira, den stora, ståtliga, högrangade damen flög ikull! Detta tilltag gick hennes ära förnär, så hon ilsknade till och jagade den förskräckta ynglingen runt lagår´n...tror inte att den unga damen gör om samma misstag igen!

Zira, stor och stilig!

  • Comments(5)//www.hultet.com/#post50