Hultet Ranch

Hultet Ranch

Om Bloggen

Berättar hur det gick till då vi blev med Robot. Hur vi tänkte, planerade inför bygget, under bygget och när det äntligen blev klart...och hur det sedan fungerar för oss. Vill du vara med från början? Klicka på 1 under Kategorier.


Kärt barn...

Livet efter ByggetPosted by Lotta Gustafsson Mon, March 12, 2012 02:15:33

Låt mej få presentera Maja...en ko på lite drygt 3 år som fick sin andra kalv idag...eller snarare igår... (har suttit i ett kvarts dygn och bestämt vilka tjurar jag ska använda till korna de närmaste månaderna, så jag har inte haft koll på att klockan blivit så sent!)

Maja köpte vi som dräktig kviga, från Norrbotten. Ganska stilig men lite skygg där hon var i lösdriften på kvighotellet. När vi efter en månads bekantskap skulle sätta på henne halsbandet, fick hon snabbt smeknamnet Tjoller-Maja. Vi höll på i nästan en timme...hon var väldigt nyfiken, men ett riktigt tjoller...vågade inte stå stilla så pass länge att vi fick sätta fast halsbandet. Men skam den som ger sej...uthålligast vinner!

Hon kalvade en dödfödd tjurkalv och var inte särskilt brydd över det. Att lära sej roboten var inget problem, ej heller kraftfoderstationerna....tills vi bytte stationer. De nya uppförde sej inte alls som de gamla...man fick en grinda bakom sej! Livsfarligt...tyckte fröken som nu även fick namnet Fjant-Maja.

Under året som gått har hennes smeknamn alternerat en del, beroende på hennes uppförande...Tjoller-Maja, Fjant-Maja, Stilig-Maja, Tok-Maja... ibland till och med bara Maja...men idag har har hon fått ännu ett namn...

Hon har senaste dygnen tillbringat några nätter i kalvningsboxen, inför den förestående kalvningen. I boxen bredvid har det varit två kalvar, som föddes för en vecka sedan. Maja har med intresse kollat in dessa små och med lågt muande pratat med dem. När hon idag kalvade var hennes egen kalv helt ointressant... hon trodde baske mej att hennes kalvar var i boxen bredvid, inte dendär blöta lilla saken som låg och skakade! Istället för att slicka sin nyfödda dotter, står hon tätt intill de andra små och pratar mamma-prat med dem...vilken Knas-Maja!

Stilig tycker jag Maja är, men den kära damen har många namn!

  • Comments(0)//www.hultet.com/#post51