Hultet Ranch

Hultet Ranch

Om Bloggen

Berättar hur det gick till då vi blev med Robot. Hur vi tänkte, planerade inför bygget, under bygget och när det äntligen blev klart...och hur det sedan fungerar för oss. Vill du vara med från början? Klicka på 1 under Kategorier.


Mjölkens dag imorrn!

Livet efter ByggetPosted by Lotta Gustafsson Thu, May 31, 2012 16:59:09

Imorgon är det 1 juni...vilket innebär att det är MJÖLKENS DAG, i mer eller mindre hela världen, för det är FN-organet FAO, som instiftat denna dag!

Svenskarna dricker visst hyfsat mycket mjölk, varannan dricker mjölk varje dag...må så vara att det bara är i latten, räknas ändå...

Läste på Svensk mjölks hemsida att man i Malaysia ska försöka slå Guiness världrekord i skålningar, i mjölk! Hmmm...

I Thailand kan man filma när man dricker mjölk och lägga upp klippet på webben, för varje klipp kommer ett paket mjölk att doneras till Röda korsets arbete med att få världens fattiga att bli friskare.

I Nigeria har skolor aktiviteter av olika slag, för att slå ett slag för mjölk...tänka sej!

I Sverige...öhhh...ingenting, vad jag vet...skämmigt, eftersom det skriks så högt om att vi ska dricka mjölk. (Du har väl läst Mjölkrevolutionen förresten, av Fredrik Colting?)

Tänkte ge dej lite anledningar till att dricka extra mycket mjölk imorgon (du får gärna fortsätta varje dag, året runt, så vi bönder kanske kan överleva några år till!)

Om man tränar, (vilket man förstås gör...eller?) minskar träningsvärken och kroppen återhämtar sej snabbare, om man dricker 5 dl mjölk efter träningen.
Mjölk är en naturlig och billig återhämtningsdryck alltså, innehåller faktiskt det mesta man behöver...(jämför det med att käka en proteinbar, som kostar en tjuga på gymmet!)

Mjölk och mjölkprodukter förbättrar den kognitiva prestationsförmågan, framför allt MINNET. Bara det måste väl vara bästa anledningen i världen att dricka mjölk, eller hur?

För oss som producerar denna vita skatt, fortsätter lönsamheten att försämras...för varje producerad liter mjölk, har vi över ca 1,50 kr efter att foderkostnaden är bortdragen. Detta ska räcka till alla andra räkningar och eventuellt lite lön till bonden.

Vid årsskiftet fick vi sänkt pris för mjölken vi levererar och som grädden på moset stiger foderpriserna...tja, det är väl bara till och bita ihop...och hoppas att ni därute, springer iväg till affären och köper extra mjölk imorgon...och alla andra dagar! Skippa läsken i sommar, drick mjölk!

Skrållan står med skräppa (världens värsta ogräs!) upp till knäna, sommaren 2011

Brudarna hos oss ska alldeles strax ut på grönbete...gräset ska bara få växa lite till, så de har något att tugga på... Förresten, när jag var barn började alltid mjölken smaka gröngräs på sommaren (drack paketmjölk då)...det var banne mej ingen "hit"!

Kom ihåg...köp med dej några extra liter från affären imorgon!

  • Comments(0)//www.hultet.com/#post61