Hultet Ranch

Hultet Ranch

Om Bloggen

Berättar hur det gick till då vi blev med Robot. Hur vi tänkte, planerade inför bygget, under bygget och när det äntligen blev klart...och hur det sedan fungerar för oss. Vill du vara med från början? Klicka på 1 under Kategorier.


Var är solen??

Livet efter ByggetPosted by Lotta Gustafsson Tue, June 12, 2012 00:03:27

Jag vet inte hur det är där du befinner dej, men här har vi knappt sett solen de senaste veckorna...däremot har vi sett en massa regntunga moln...som dessutom släppt ifrån sej en MASSA regn!

Men så idag, tittade solen in på eftermiddan...och man blir alldeles varm och glad...tänk vad lättpåverkad man är! ;-)

Har faktiskt laddat för en kanonsommar i år...(brukar normalt gå i bikini dygnet om när sommaren kommer, egentligen det enda man kan ha på sej när det blir varmt, annars flyter man bort)...i år blir det cykelbrallor som andas...tyckte det kunde vara praktiskt när det i fjol toppnoterades 49 grader inne i lagårn (där jag trots allt spenderar större delen av dygnet).

Brudarna vi köpte från Älvsbyn var inte vana vid bikiniklädd matte, så de gjorde stora ögon första sommaren de var hos oss...nu har jag nästan börjat tro att de är modeintresserade, för så fort jag tar på mej nåt jag inte brukar ha, ska det undersökas in i varenda söm...detta gäller även våra egna brudar. (För några veckor sedan drog jag på mej Kjelles skoteroverall en natt när jag gick ut till brudarna...de kände knappt igen mej! De var hyfsat förvånade över att Kjelle pratade med min röst :)... När jag byter handskar äter de nästan upp händerna på mej... Får väl se hur kovänliga mina nya cykelbyxor är...blir de uppätna får jag väl dra på den gamla bikinin igen.

För att återgå till vädret, som vi ändå inte kan göra något åt, så har det orsakat en hel del förseningar...har inte släppt ut korna än i lervällingen som blivit (torra drivgångar är en ouppnåelig dröm), sådden tog hastig ledigt pga regn, en ytterst nära förestående översvämning av gödselbrunnen (behöver knappast späda ut koskiten med vatten som det ser ut nu), vi har allvarligt övervägt om vi ska börja med risodling ute på de nysådda fälten. En bonde i grannbyn påstod att hans ärtor har flytit upp till "ytan"...undrar hur bra de gror där?

Kjelle påpekade igår (han fyllde dessutom år) att han började slå första skörden samma dag i fjol och att han idag (fast i fjol) rullade i 32 graders värme...

Kan det vara så att det var bättre förr?

Om jag nu tänker tillbaka två år så kan jag snabbt konstatera att det inte var det! Då var vi mitt uppe i bygget...

Här är blivande gödselbrunnet, där storstenarna aldrig tog slut.

Grunden påbörjad...mycket kvar innan lagården är klar!

Vid närmare eftertanke...nej...jag är nog rätt nöjd med nuet, trots att det regnar!

  • Comments(1)//www.hultet.com/#post62