Hultet Ranch

Hultet Ranch

Om Bloggen

Berättar hur det gick till då vi blev med Robot. Hur vi tänkte, planerade inför bygget, under bygget och när det äntligen blev klart...och hur det sedan fungerar för oss. Vill du vara med från början? Klicka på 1 under Kategorier.


Tid i överflöd?

Livet efter ByggetPosted by Lotta Gustafsson Wed, October 03, 2012 23:19:12

Att bönder är stressade och lider av för lite sömn, för lite ledig tid och har för mycket arbete att göra, är nog ingen nyhet för den som känner en bonde. Arbetstiden utslagen på den lön man kan ta ut ur företaget, är dessutom för de allra flesta mjölkbönder, nästan att jämföra med volontärarbete...vi tar ju faktiskt hand om andra! (kalvar, kor och vanligt folk, som äter och dricker.)

University of Pennsylvania, har nyligen gjort en undersökning av människor som jobbar som volontärer, på ett eller annat sätt - det vill säja använder sin egen tid till att hjälpa andra - de upplever att de har mer tid för sej själva och familjen, än de som inte gör något ideellt. Anledningen är, säjer forskarna, att man känner sej mer effektiv - även om tiden man har till förfogande är begränsad.

Jag kan då inte påstå att jag upplever att jag har tid för mej själv/familjen, eller ens känner mej effektiv...snarare raka motsatsen...tiden räcker aldrig till!

Att Mjölk är tjockare än vatten, har många vid dethär laget hört eller sett...rundbalskonsten som spridit sej som ringar på vattnet från Jämtland, till Götet och vidare till Öland, kommer att göra ett skutt upp till Norrland, närmare bestämt Skellefteå-trakten!

Om vädrets makter är med oss, kommer Solvik konstlinjes elever att smycka rundbalar i Frostkåge, onsdag till veckan...därefter är planen att inta Skellefteå, på någon/några platser. Jag har vilda planer på stora E4/Kanalgatan korsningen i centrala stan...hur det går med det får vi se...bilder utlovas!

Tills vidare lånar jag en bild från Facebooksidan Mjölk är tjockare än vatten!

Konstnär: Lobelia Barker

Bilden finns på: http://www.facebook.com/rundbalskonst

Vill du titta på kor i allmänhet, välkommen till: http://www.facebook.com/SverigesMjolkbonder?ref=hl

  • Comments(0)//www.hultet.com/#post81