Hultet Ranch

Hultet Ranch

Om Bloggen

Berättar hur det gick till då vi blev med Robot. Hur vi tänkte, planerade inför bygget, under bygget och när det äntligen blev klart...och hur det sedan fungerar för oss. Vill du vara med från början? Klicka på 1 under Kategorier.


De borde skämmes...

Livet efter ByggetPosted by Lotta Gustafsson Tue, November 27, 2012 20:10:38

...ta mej faan...om jag får låna uttrycket av en Robinson-Norrlänning som sa sitt hjärtas åsikt!

I dethär fallet är det Coop i Luleå som borde skämmas ögonen ur sej!

De tar hem Grådö-mjölk, deras "egen" mjölk, producerad i Dalarna, vilket innebär en transport på 83 MIL, istället för att ta Norrländsk mjölk från Norrmejeriers mejeri i Luleå, som ligger 250 METER från Coop.

Se bilden med egna ögon om du inte tror mej!

Å inte är de nå bättre på Coop i Burträsk...Västerbottensostens hemort...de har också sin "egen" mjölk, från Dalarna...trots konsumenternas protester...

Hur det ser ut i Skellefteå kanske jag får gå in och kolla...risken är att jag får horn i pannan när jag kommer till mejeridisken..

(Var på ICA Maxi i Skellefteå några dagar efter detta inlägg och stötte på en av dem som arbetar på mejeriavdelningen. Jag frågade henne hur de kommer att ställa sej till ICAs EMV mjölk producerad av Arla...hennes svar var att "de inte tänker sälja den, för de anser att vi i Norrland har en bra mjölk från Norrmejerier, och det räcker med det"! Jag tackade glatt för svaret och sa "nu kan jag fortsätta handla på ICA Maxi i Skellefteå, och förhoppningsvis fortsätta som mjölkbonde", om fler butiker struntar i att sälja EMV och konsumenterna väljer NM)

Å till er som ens funderar på att köpa den eventuellt billigare "Coop-mjölken" ELLER "Ica-mjölken" som troligen kommer efter nyår, till er vill jag bara säja...kom inte och flänna när vi Norrländska bönder inte finns kvar!

  • Comments(4)//www.hultet.com/#post86