Hultet Ranch

Hultet Ranch

Om Bloggen

Berättar hur det gick till då vi blev med Robot. Hur vi tänkte, planerade inför bygget, under bygget och när det äntligen blev klart...och hur det sedan fungerar för oss. Vill du vara med från början? Klicka på 1 under Kategorier.


Stavfel och annat elände

Livet efter ByggetPosted by Lotta Gustafsson Thu, February 14, 2013 14:57:18

Vi fixade fötterna på lite brudar härom veckan...i samma veva brukar vi och vår klövverkare "Kofoten" lösa lite världsproblem. Senaste veckorna har de, ur en bondes perspektiv, varit ganska många!

Vår "Kofoten" är en klok man, som deklarerade att: Invandrarverket - de ser till invandrarna, och försöker hjälpa dem på bästa sätt...Smittskyddsinstitutet - ser till Sveriges befolknings bästa, och kommer med "goda råd" gällande t ex vaccinationer (eller hur det nu egentligen var...)

Jordbruksverket är de som ska ta hand om oss bönder...istället kommer de med förslag om köttskatt...med konsumtionssiffror som inte ens stämmer vid en närmare granskning...syftet var visst att minska köttätandet, till förmån för Svenskt kött...en produkt som redan anses för dyr, ska påläggas ytterligare...(jag är då inte tillräckligt smart för att få den ekvationen att gå ihop...)

Sedan fortsatte "Kofoten" med mer politik då han ändå var igång: SD...som hoppat upp till 3:e populäraste parti, visar sej visst ha i sin manifestation, att vi ska ha LOKAL MAT!! Vilket annat parti i Sverige jobbar för det??

Vi ska ju gubevars vara alla tillags...inte värna om något svenskt, som om det vore något fult...till skillnad från finnarna och norrmännen...de värnar om de sina!

Finland ser till att förhandla till sej mer bidragspengar från EU...Sverige lyckas få MINDRE än nu...som det verkar i dagsläget kommer det att göra -20% i bidrag för en mjölkbonde. I Sverige läggs 30-35 mjölkföretag ned, i månaden, stora som små...man behöver inte vara ett geni för att fatta att -20% i bidrag, är ödesdigert.

För en stund kunde man tro att vi skulle "få hjälp" av ICA...de gick med på att höja priserna på mjölkprodukter...de sa i ett pressmeddelande: "Vi har nyligen gått med på en prishöjning som ska generera en högre ersättning till mjölkbönderna på mejeriprodukter (30-40 öre)".

Strax därpå får vi veta att de ska förgylla ICA butikerna med mer EMV...ICA mjölk...I en annons i Buffe i veckan skriver de: Snart finns Ica mjölken i din butik, från svenska gårdar (OBS! Endast Arla-leverantörer) Mjölken ska kosta lite mindre för dej, samtidigt som den är lika lönsam för mjölkbonden som mejeriets egen mjölk.

Visst är det väl ändå märkligt att ICA inte ens kan stava...det heter inte lönsam, det heter O-lönsam!!

  • Comments(0)//www.hultet.com/#post88