Hultet Ranch

Hultet Ranch

Om Bloggen

Berättar hur det gick till då vi blev med Robot. Hur vi tänkte, planerade inför bygget, under bygget och när det äntligen blev klart...och hur det sedan fungerar för oss. Vill du vara med från början? Klicka på 1 under Kategorier.


Skön lördag?

Livet efter ByggetPosted by Lotta Gustafsson Sat, February 23, 2013 22:10:31

Njaa...dagen har varit ett djupt bottennapp...trots att solen gjorde sitt bästa för att tränga igenom dammiga lagårdsfönster!

Kjelle vaknade vid halv 6 snåret i morse och tyckte det var alldeles för tyst i huset...han pallrade sej upp för att kolla läget...det var bra mycket mer livat uti fuset!

Där hade Mr Robot stått stilla sedan halv ett på natten, utfodringen stått stilla, vattnet inte runnit till, utgödslingen stått stilla...även "robottelefonen", som borde ringt som en galning, hade tagit ledigt. Orsaken var en enda liten propp-j-vel!

Detta innebar att det var 55 kor som hade tillstånd att mjölkas, 75 som ville ha nåt att äta, dricka...skita hade de däremot kunnat göra!

Jag har blivit så utmuad idag, så det anar du inte! Allra värst av Jersey Girl, som tyckte det var alldeles fruktansvärt att jag lät andra gå före henne...suck. Ett tag funderade jag nästan på att gå in och lägga mej på soffan...men har man damer att ta hand om så har man...oavsett vad man vill själv.

Sedan passade två av kvigorna på att kalva, vilket inte direkt minskade ljudvolymen på resterande damer, som absolut inte verkar ha något fel på modersinstinkten.

Mjölken har stått som sprut i backen...tyvärr inte i mjölktanken.

Nåväl...jag dristade mej till att sätta igång provmjölkningen ikväll...troligen ingen bra idé med tanke på cellhalten, men skit samma...det är ändå åt hell!

NU tänker jag ta mej ett glas vin och lägga mej i soffan...livet som bonde är för härligt, man vet aldrig vad en lördag har att bjuda på!

Go kväll!

När man talar om trollen...Jersey Girl är sugen på ett robotbesök igen...(andra bruden från vänster)

Resterande damer chillar...

  • Comments(0)//www.hultet.com/#post89